Although there is nothing I would rather do than to talk about nostalgia and how we miss home, our kids and our friends, it is best to focus on positive things. Just so I do not wallow in self pitty. And there were quite a few of positive thing, little conquests. I call them FIRSTS.

First night spent in our apartment

Well we weren’t alone. So the biggest thing that happened was a lot of snoring. Paula insists I snore, especially when I am tired, although I rank this in the same category as the Sasquatch myth – all too hazy and unconfirmed. But boy were we tired on Saturday after a seven hour drive and all that unpacking. Therefore I may have snored a bit. But so did Tine, and by his words so did my brother Zoran. Considering that we all slept in the same room because there was no furniture in the apartment, the room was probably vibrating with snoring. But it was a nice night nevertheless. Although, I do not remember what I dreamt. Dreams on the first night in a new place are supposed to be important – they give you a foresight or foretell the future or something like that. Now I will never know…

First breakfast

DSCN3750 Simply nice! Preprosto prijetno.

The best breakfast in the world, with my brother, Tine and Paula. We had nothing special, just eggs, but these were cooked by me on our used cooker we bought with the kitchen for 62 EUR. I was sure the thing won´t work, but it did and it does. It was good food and pleasant company, but soon after Zoran and Tine had to go because they had a long drive ahead of them.

First light

DSCN3752 This will allways be my first. Ta bo vedno moja prva. 

Let there be light. And let it NOT electrocute me or burn down the apartment. I don´t know if I mentioned it, the fact is I am not very practical. I am a lawyer, what use do I have for practicality, right!? Well when something needs to be done and there is no one else, then comes Dominik to the rescue. So this past week I had to install new lights (chandelier and light bulb holder or the plastic stuff you connect the wires to) on three wires that were sticking out of the ceiling in every room. When I successfully connected the first, I realized the problem was different sorts of lights and not the basic knowledge of electricity. So now we have light(s).

First plumbing

Plumbing is a synonym to “going insane”! I would loose my mind, if I was a plumber. With plumbing everything goes awry and that means spilling and mess. The messiest of messes. And when you clean it, be ready to do it again. There is still something leaking under the kitchen sink. Aaaaargghhhhh…

DSCN3756 Come on! Look at this incomprehensible mess of a plumbing situation! A lahko pogledate to brezupno stanje!

First movie

On the second night Paula and I were alone in the apartment. And you know what that means. 😉 Movies. What did you think it meant? So the first movie we watched was Snowpiercer, starring Chris Evans. It isn´t a feel good movie, but it is a great movie. While watching it somehow I kept thinking that we are all on a global Snowpiercer train, most of us in the back and few in the front. The “lucky” one percent. Blah…

First time

Again, not what you think. Paulas´ first time to work. The semester has not yet started, so Paula had time to familiarize herself with people and instrument she will be working on. She leaves every day before I wake, so she hasn’t lost her joy for work apparently. Got to respect that. I am just happy she feel ok in the new place.

So there you have it, our firsties. Nothing if compared to someone´s first time on Everest, but important to us all the same.

Slovenski del za vse zveste slovenske bralce:

Čeprav sem v stanju, da bi kaj napisal o nostalgiji in o tem kako pogrešava (no, vsaj jaz, Pauli dogaja v službi :P) dom, najine otroke in prijatelje, se mi zdi to kontraproduktivno. Bolje, da se osredotočim na pozitivne stvari, ki jih je bilo v preteklem tednu na pretek. Pravim jim PRVIČ-KI (sej vem, zaradi teh skovank me bo sigurno na odgovornost klical g. Toporišič).

Prva noč v novem stanovanju

Prvo noč v stanovanju nisva bila sama. Zato je bilo največje dogajanje – smrčanje, veliko smrčanja. Paula vztraja, da smrčim, ampak temu verjamem ravno toliko kolikor verjamem, da Clinton ni inhaliral, ali pa, da je Blagnetova stara 35 let – je pač neverjetno in nedokazano. Smo pa bili v soboto utrujeni, saj smo se vozili sedem ur in potem je bilo treba še vse razložiti in začeti sestavljati. Tako, da je majhna možnost, da sem smrčal – čiiiiisto malo. Meni pa je v smrčanju sledil Tine in po Tinetovih besedah tudi Zoran. In glede na to, da smo vsi spali v isti sobi, ker takrat še nismo sestavili postelj, se je soba tresla od smrčanja. Ampak je bilo vseeno prijetno. Na žalost se pa ne spomnim, kaj sem sanjal. Baje je zelo pomembno kaj sanjaš prvo noč v novem prostoru, saj naj bi te sanje napovedovale prihodnost ali nekaj takega. Sedaj pa lahko le ugibam kaj  se bo še zgodilo.

Prvi zajtrk

Najboljši zajtrk vseh časov s svojim bratom, Tinetom in Paulo. Hrana ni bila nič posebnega, saj smo jedli jajčka. Ampak ta konkretna jajčka sem naredil jaz na kuhalni plošči, ki sva jo kupila s kuhinjo za 62 EUR. Sem bil prepričan, da ne bo delala, ampak dela in to zelo dobro. Bilo je prijetno zaradi dobre družbe in hrane, ampak kmalu za tem sta morala Tine in Zoran odriniti proti domu.

Prva luč

Naj bo luč! In naj me ne strese ali zažge stanovanja. Verjetno sem že kje omenil, da nisem pretirano praktičen tip človeka. Zato sem se šolal za pravnika, da mi ne bo treba delal praktičnih (ročnih) stvari. Ampak, »ako se mora, mora se«, bi reku Jane. In sem pač moral in naredil. Pretekli teden sem tako moral zvezati večino luči v stanovanju, kar je velika stvar, saj so me tri žičke, ki so visele s stropa v vsaki sobi, popolnoma zmedle v začetku. Ampak, ko mi je uspelo zvezati prvo, sem ugotovil, da so problematične predvsem luči same in ne moje znanje o osnovah električne energije, saj ima vsaka luč svoj način pritrditve in vezave. Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano. Sedaj imamo luč(i).

Prve vodovodne težave

Vodovodarstvo je recept za norišnico. Če bi bil vodovodar, bi verjetno že končal na Polju. Ko se gre laik vodovodarstvo, se stvari rade zalomijo. In pri vodovodarstvu to pomeni veliko svinjarije in razlite vode. Največje umazanije vseh časov (kaj vse priteče iz teh cevi). In, ko počistiš, se moraš mentalno pripraviti, da boš počistil še enkrat. Pod kuhinjskim koritom še vedno nekaj pušča. Nooooorooooo…

Prvi film

Drugo noč sva bila s Paulo sama v stanovanju. In verjetno vsi veste kaj to pomeni ;).

Film. Kaj pa ste vi mislili?! Prvi film, ki sva ga pogledala v stanovanju je Snowpiercer (v prevodu verjetno Ledolomilec), v katerem igra Chris Evans. Ni film za razvedritev, ampak je zelo dober film. Tak, ki ti ostane v glavi nekaj časa. Med gledanjem se nisem mogel znebiti občutka, da je naša globalna družba zelo podobna ureditvi na Ledolomilcu, v katerem smo večina na repe, manjšina pa na premcu. Tisti »srečen« 1 % ljudi, ki vlada. Blah…

Preprosto prvič

Spet, ni tisto, kar mislite, da je. Paulin prvi uradni dan v novi službi. Ker se semester na univerzi še ni začel, še ni veliko ljudi. Zato je imela Pauli možnost se osredotočiti na spoznavanje prostorov in aparatur, ki jih bo uporabljala. Odide vsak dan še preden se zbudim. In po tem sklepam, da je še vedno zelo zagreta za svojo službo. To pri njej zelo spoštujem. Sem zelo vesel, da se dobro počuti v novem prostoru, med novimi ljudmi.

Evo, pa jih imate, najini prvič-ki. Seveda zbledijo, če bi jih primerjali z vzponom na Everest, ampak so nama enako pomembni.